Ny kanslist och projektledare på förbundet och spännande framtidssatsningar

Tidigare i år beslutade förbundsstyrelsen att det var dags att, med hjälp av återstartsstödet, göra en ny satsning på barn- och ungdomsverksamheten inom modern femkamp. Därmed har en projektledare tillkommit på förbundet.

Mikaela är 29 år, är från början från Stockholm men är idag bosatt i Uppsala och brinner för idrottsrörelsen och föreningslivet. I grunden är hon utbildad kommunikatör men tog i våras också examen från idrottskonsulentutbildningen på Bosön Idrottsfolkhögskola. Hon har en varierad bakgrund där hon jobbat både med medicinproduktion, marknadsföring och på distriktsförbund inom handbollen.

Jag ser fram emot att få arbeta med en mindre idrott, med både utmaningarna och möjligheterna det erbjuder, men också att få arbeta med den gemenskap som finns runt modern femkamp. Jag har redan insett hur många det finns som kanske skulle engagera sig, bara de fick frågan!”

Samtidigt har Marlena Jawaid tagit över som kanslichef efter Anneli. De flesta känner till Marlena som en av våra främsta elitaktiva i Sverige inom Modern Femkamp. Hon började med Modern Femkamp vid 14 års ålder och tävlade internationellt för Bulgarien i tre år innan hon flyttade till Sverige 2020 för att fortsätta sin satsning här. Utöver sin elitsatsning läser Marlena också ett kandidatprogram i företagsekonomi och politik på Stockholms Universitet och är alltså nu också kanslichef på förbundet.

Utveckling och nyrekrytering
Projektet som Mikaela under ett års tid ska driva heter Utveckling och nyrekrytering. Syftet med projektet är att skapa ett nytt intresse för modern femkamp och att rekrytera nya aktiva på framför allt barn- och ungdomsnivå. Fokuset kommer, till att börja med, att ligga på Stockholm, Uppsala och Falun och framför allt utgå från skolbesök, prova-på-aktiviteter och samarbete med lokala föreningar. Förhoppningen är att detta också kommer att kunna resultera i spännande läger och tävlingar.

Skulle du eller någon du känner vilja engagera dig i någon av fokusstäderna eller prova på modern femkamp? Hör av dig till Mikaela på mikaela.haglund1@gmail.com så hjälper hon dig vidare!